El Maker Challenge, el repte de canviar el món amb la fabricació digital és possible Part II
Al Maker Challenge a més de treballar-se la visibilitat dels motociclistes i la sostenibilitat també s’ha treballat en el repte la inclusió. La Maria, la Gina, la Letícia i la Maria es van plantejar el problema de com les persones cegues podien identificar la data de caducitat dels aliments frescos sense necessitat de dependre de ningú. Per això, van fer la “incloetica”, que indica la data de caducitat dels aliments de la Fageda en Braille. Les joves van treballar amb Inskape, Autodesk i Bitbloq.
La inclusió és un també el repte que s’han plantejat el grup del Dorian, Eva, Laia i Erik. Per què les persones que porten crosses tenen tantes dificultats per agafar el telèfon? Gràcies a l’arduino, van fer realitat el “crutch up”, unes crosses amb les què es pot agafar trucades del móvil i fins i tot, disminuir o abaixar el volum.
En un tema de salut i de visibilitat també han treballat els creadors del “Bicilight”, el Pau, el Guillem, l’Eduardo, l’Albert i el Ferrán. El grup ha creat un dispositiu lluminós que s’integra a qualsevol bicicleta i té una carcassa dissenyada en impressió 3D. Els participants també han après de disseny 2D.
Diferents reptes plantejats, però que tenen el mateix objectiu: millorar la vida de les persones a partir de les màquines de fabricació digital i del design thinking. De part de Creator Streets i FabLab Sant Cugat gràcies a tots els participants per fer possible el Maker Challenge!