February 8, 2016
Matthieu Laverne
Comparte este post

Notícies i curiositats

Estos niños diseñan sus propias prótesis con impresión 3D y se hacen ‘superhéroes’

LaVanguardia Niños prótesis 3d

https://www.facebook.com/LaVanguardia/videos/1068184923245096/

_________________________________________

Notícia boníssima per a nosaltres de:

6 COSAS MUY CHULAS QUE VIMOS EN LA MINI MAKER FAIRE BARCELONA Y OTRA QUE PARECÍA MAGIA :

3. CURSOS Y ESCUELAS

A lo largo y ancho del recito se distribuían numerosas escuelas que ofrecían todo tipo de cursos, servicios y extraescolares para niños. Esto fue otro hecho que demuestra claramente el auge que la educación STEM está teniendo en los últimos años y cómo el movimiento maker cada día se hace un hueco más grande entre las familias…..

…. Y también con sede en Sant Cugat, nos encotramos con el FabLab Sant Cugat, que a través de FabKids y FabTeens organiza todo todo tipo de talleres creativos orientados al público más joven, donde aprenden a diseñar sus prototipos, fabricarlos y darles vida a través de plataformas electrónicas como Arduino.”

mini makers fair vr30

ÈXIT TOTAL!!!

BARCELONA Mini MAKER FAIRE 2016

modificada
IMG_5331
IMG_5301
IMG_5302
IMG_5298
IMG_5327
IMG_5309
IMG_5317
IMG_5326
IMG_5328

www.fablabsantcugat.cat

_____________________

FABLAB St. Cugat, com a co-organitzador d’aquesta fira, us convida a:

BARCELONA Mini MAKER FAIRE 2015/16

IMG_5275[1]
Diumenge 7 de Febrer 2016

+ info:– Pàgina FaceBook  –  https://www.facebook.com/MakerFaireBCN/– Esdeveniment Facebook  –  https://www.facebook.com/events/872553019532856/

Barcelona mini Maker Faire @CosmoCaixa7 de Febrer de 10-19hrs

Cosmo-Caixa-museo

Si vols donar ales a l’inventor, creador, enginyer, artesà innovador que portes dins; compartir experiències amb altres com tu, que estan ja materialitzant les seves idees! Apropar-te a les últimes tecnologies i iniciatives que ho fan possible, tens el 7 de febrer una cita imprescindible a CosmoCaixala Barcelona Maker Faire 2015! anoteu a la teva agenda i la de la teva família! No os ho podeu perdre

http://makerfairebcn.org/

_______________________________________________________

PROFE I GEEK DE FABKIDS FABLAB St. Cugat

Us recomanem entrar a les seves webs!

Imagen2

Alejandro Daniel Noel

http://futuretechmaker.com

ALUMNNE INQUIET

IMG_4005

Erik Stuffmann

https://fabkidssantcugat.wordpress.com

_______________________________________________________

 EL QUE POTS FER AMB LES TEVES MANS, NO TÉ LÍMIT!!!

 ____________________________________

Dissabte, 14 de NOVEMBRE

Programa Festival We Make Barcelona

per CatDiari · 10 de novembre de 2015

minecraft-makers-festival-barcelona

Programa Festival We Make Barcelona 2015

Festival de Makers de Barcelona

L’espai de coworking i creadors MOB i Fabcafe BCN organitzen el festival WE / MAKE’15 (link is external), el proper 14 de novembre! En aquest dia, les empreses, els comerços, associacions i escoles de postgrau de la zona prendran els carrers per presentar les seves activitat a través de tallers gratuïts i atractius al públic.

El Make’15 tindrà com a objectiu introduir els visitants a la innovació i la creació de Barcelona, així com per al fabricant i el moviment DIY (fes-ho tu mateix). Els tallers tindran lloc durant tot el dia. succeiran durant tot el dia i són aptes per a tots la família.

Detalls del cursData: dissabte, 14 novembre, 2015 – 10:00 a 17:00Lloc: MOBCarrer Bailén Barcelona

_______________________________________________________

PETIT DOCUMENTAL SOBRE L’EDUCACIÓ AMB LES NOVES TECNOLOGIES

El món canvia ràpid, el sistema educatiu lent…

TARONJA

_______________________________________________________

HOW TO CREATE A GENERATION OF HAPPY, CODING

Interessant article que va escriure la periodista americana Jennifer Riggins, després d’haver vingut a visitar-nos durant les Casals d’estiu. Bona reflexió sobre la felicitat d’aquesta nova generació de nens “codificats”.

Val la pena fer-hi una ullada!

Article periodista americana sobre els Casals d’estiu 2015

_______________________________________________________

FAB11 AQUEST ANY A EE.UU.

Ara fa un any es va produir el Fab10 BCN amb molt d’èxit. Allà hi va participar en Matthieu Lavernefundador de FabLab St. Cugat.

Aquest estiu  del 3 al 9 d’agost, diferents FabLabs d’arreu del món es reuniran a Boston al Fab11, i allà hi tornarà a ser en Matthieu.

Fab11-Logo2

Còm va anar?

La reunió anual internacional de Fablabs va tenir lloc els primers dies d’agost al campus del MIT a Boston. FabLab Sant Cugat hi era per compartir experiències, aprendre sobre el progrés de la comunitat en termes de tecnologia, millors pràctiques, l’educació, i l’impacte social. La trobada va ser molt densa, amb conferències, tallers i reunions de treball per que la fabricació digital fes un pas més seguint de prop l’evolució social, tecnològica i cultural. Publicarem alguns detalls de l’esdeveniment al nostre blog .

ML

The annual international meeting of FabLabs took place during the first days of August on the campus of MIT in Boston.  FabLab Sant Cugat was there to share experiences, learn about the progress of the community in terms of technology, best practices, education, and societal impact.The meeting was extremely dense with conferences, workshops, and work meetings to take digital fabrication one step further and remain on the edge of societal, technological, and cultural evolution. We will post some details of the event on our blog.ML _______________________________________________________

ARDUINO, QUÈ ÉS?

Arduino és una placa de circuit imprès simple basada en el microcontroladorde codi obert provinent de la plataforma de codi obert Wiring[1][2] amb l’objectiu de fer més simple i accessible el disseny de circuits electrònics amb microcontroladors.

El maquinari consisteix en dissenys simples de maquinari lliure amb processadors Atmel AVR en una placa amb pins E/S. L’entorn de desenvolupament implementa el llenguatge Processing de Wiring, molt semblant a C++. Arduino es pot utilitzar per desenvolupar objectes interactius autònoms o pot ser connectat a programari de l’ordinador (p. ex. Macromedia FlashProcessingMax/MSPPure Data). Les plaques es poden muntar a mà o adquirir-se i els IDE de font oberta es poden descarregar de franc.

El projecte Arduino va rebre una menció honorífica a la categoria de Comunitats Digital al Prix Ars Electronica 2006 (anglès).

Arduino és un nom propi masculí italià que significa “gran amic”.

arduino_uno_test

 

Arduino

FABLAB Sant Cugat es un centro de fabricación digital y de intercambio abierto al público de 8 a ∞ años. En el FabLab cualquier persona puede aprender a fabricar un objeto físico (conectado o no) mediante un software de diseño y el uso de máquinas de impressión 3D, corte láser, cnc, laboratorio de electrónica. En el centro de Sant Cugat ofrecemos cursos y talleres de tecnologia para debutantes y para expertos.